Перетворення зелених помідор на стиглі

Трохи про етилен

Помідори, яблука, сливи, персики та груші виділяють етилен, а деякі овочі, такі як салат, огірки, кольорова капуста, петрушка, кріп, морква, спаржа, цибуля-порей та брюссельська капуста, чутливі до впливу етилену. Не можна зберігати їх разом. Овочі втрачатимуть свій природній колір, структуру та смак.

Додайте їм газу

Якщо Вам треба зробити так, щоб помідори швидше дозріли, покладіть їх у пакет із отворами. Помідори виділяють інертний газ етилен. Поклавши помідори у пакет, Ви тим самим прискорюєте процес дозрівання, тому що пакет утримує цей газ. Отвори у пакеті забезпечують циркуляцію повітря, яке прискорює дію етилену. У Вас немає пластикових пакетів? Не біда. Яблука, сливи, персики та груші також виділяють етилен отже, ви можете просто покласти їх поруч із помідорами.